Calendarul activitaților

Calendarul activităților 2014-2015

Nr

crt

Denumirea activității Perioada Descrierea activității
1. Cupa Unirii la șah 24 Ianuarie 2015          Responsabilii desemnați vor promova proiectul în instituțiile din care provin, precum și în comunitatea locală din care fac parte. Totodată, organizatorii vor promova blogul proiectului.

Prima activitate se va desfășura sub forma unui concurs la care vor participa reprezentanți din școlile aflate în comunitate. În Constanța, concursul  se va desfășura la Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul” și fiecare școală parteneră din județul Constanța își va desemna 3 jucători pentru participare. Concursul îl va avea ca arbitru pe președintele Asociației Județene de Șah, d-nul Claudiu Iordache.  Pentru arbitrare va folosi un sistem standard pe calculator, utilizat în toate concursurile de șah.

Școlile partenere din proiect, aflate în alte localități, vor desfășura în aceeași zi concursul în școală și vor trimite fotografii dar și rezultatele obținute către școala coordonatoare pentru a fi postate pe blogul proiectului. Premianții vor fi răsplătiți cu diplome și obiecte asigurate din sponsorizare. De asemenea, la sfârșitului concursului, câștigătorii din fiecare localitate vor  juca partide amicale de șah on-line.

 

2. ”Îmi place să joc șah ” Aprilie 2015 Pe parcursul acestei activități, elevii claselor de la ciclul primar se vor întrece într-o competiție șahistă pe categorii de vârstă, iar cei desemnați de la ciclul gimnazial vor juca  un șah simultan cu un maestru de șah invitat de la club celebru din fiecare localitate. Pentru Constanța, clubul este Asociația Sportivă de Șah Sissa Constanța.
3. ”Vara șahistă” Iunie 2015     În cadrul acestei activități se vor reuni echipaje reprezentative ale fiecarei instituții școlare participante (în cazul în care deplasarea nu este posibilă, instituția respectivă va participa on-line). Echipajele desemnate vor juca șah pe echipe, arbitru fiind d-nul profesor Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de șah. Pentru arbitrare va folosi un sistem standard pe calculator, utilizat în toate concursurile de șah.

La final, echipa câștigătoare va fi desemnată ca cea mai bună la șah și va putea participa pe parcursul verii, în școală, la Clubul de șah unde vor participa și elevi din alte școli.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.